8.10.08

"kamenos dimosiografos"



O "kamenos dimosiografos" είναι άλλη μια δουλειά της Leo Burnett. Μετά το πολύπαθο "κρασάκι του τσου" είναι άλλο ένα viral που δημιούργησε πηγαδάκια. Το αν είναι καλό φαίνεται μάλλον στο οτι έχει 252.844 views σε 20 μέρες.
Πάναπλη γραμμική προσέγγιση χωρίς interactivities και πολυπλοκότητες, έκανε απο τις πρώτες μέρες τον κόσμο να το στέλνει ο ένας στον άλλο, είτε καταγγέλλοντας ότι είναι ψεύτικο, είτε γελώντας και πιστεύοντας το, είτε απλά για να ρωτήσουν τι είναι αυτό.

Όλοι όμως πρόσεξαν το city99.5 στον τοίχο κι όλοι έμαθαν την ύπαρξη του νέου σταθμού. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η χρήση άλλων μέσων για να ενισχύσουν του buzz, πράγμα αυτονόητο όμως αν σκεφτούμε οτι ακριβώς αυτό το μέσω διαφήμιζε. Το ραδιόφωνο. Μιλάω για τον Τζίμη Πανούση, παραγωγό στον εν λόγο σταθμό που τις πρώτες μέρες του viral έλεγε κατά καιρούς στον αέρα:
φωτιά φωτιά - πήραμε φωτιά

όπως και την αυτόματη προβολή του viral σε συγκεκριμένα blog.

Σε πολλά διαφημιστικά πηγαδάκια ακούστηκε οτι δεν έιναι ωραίο το concept και ότι δεν είναι άρτιο το γύρισμα, δεν παίζουν καλά οι τύποι που μπαίνουν να σβήσουν τη φωτιά κλπ.
Το θέμα είναι οτι πρέπει να αξιολογούμε το viral campaign με τη μεταδοτικότητα του κι όχι με το πώς δείχνει στο υποκειμενικό και ενίοτε προκατειλημμένο μάτι μας.

Πχ. κατα κοινή παραδοχή, ενα εξαιρετικό viral αντίστοιχου χαρακτήρα (ένα απλό video δηλαδη που το προωθούμε) ήταν και το video των nomint για τη φιλελεύθερη συμμαχία, που ζητούσε το διαχωρισμό εκκλήσίας κράτους.



Το video έκανε γνωστούς στο ευρύ κοινό, τόσο τους nomint όσο και το κόμμα. Μάλιστα είναι κι αυτό ένα από τα λίγα viral που καλύπτουν και τις τρία κριτήρια επιτυχίας αυτού του blog. Και το λάβαμε και το στείλαμε και το έιδαμε σε άλλα μέσα.
Αφού λοιπόν εκείνο το viral ήταν πετυχημένο με 21.986 views σε περισσότερο από ένα χρόνο (βέβαια μετράνε κυρίως οι πρώτες μέρες- ίσως και ώρες) τότε ο "kamenos dimosiografos" με 252.844 views σε 20 μέρες τί είναι?

leo burnett "kamenos dimosiografos"



nomint φιλελεύθερη συμμαχία

Δεν υπάρχουν σχόλια: